BRONKPROCESSIE 2021

Bronkprocessie in afgeslankte vorm

Tijdens het tweede weekend na Pinksteren (6 juni) vieren de Keerdenaren al eeuwenlang hun Bronkkermis. Dan trekt op Bronkzondag de bronkprocessie door de onze straten, jaarlijks afwisselend naar Honthem, 't Rooth en het Missiehuis.
Vele dorpsgenoten kijken elk jaar opnieuw uit naar de prachtig versierde straten, de feestelijke processie, de fijne muziek van de fanfare, drumband en zangkoren.
Vorige jaar gooide Corona roet in het eten.

Ook dit jaar hebben we nog steeds te maken met deze vreselijke pandemie, die gelukkig op zijn retour schijnt te zijn. Het kerkbestuur heeft verschillende keren over de bronkprocessie vergaderd en overwogen weer alle festiviteiten af te lasten.

Maar nu het zich laat aanzien dat mede door de vaccinaties het de goede kant uit gaat, wil het kerkbestuur de bronkprocessie in flinke aangepaste vorm, via een alternatieve route toch door te laten gaan.

Het programma luidt:

Te beginnen met een H. Eucharistieviering aanvang 10.00 uur.
Er is ruimte voor 50 bezoekers. Ook te volgen via Livestream.

De alternatieve route is: Groenstraat, Blasiushof, Meussenhof, Vendelstraat, Torenstraat, Kerkstraat, Pastoor Frissenstraat, Limburgerstraat, Raadhuisplein en de Kerkstraat.

Onder het luiden van de kerkklokken vertrekt de stoet tussen 10.45 en 11.00 vanaf de kerk

De samenstelling is beperkt tot: (kan nog wijzigen)
een delegatie van de drumband - de Suisse - vier leden van de broederschap van Sint-Blasius - de pastoor met het Allerheiligste - twee acolieten - het kerkbestuur.

Dus verder géén andere groepen.

Bij terugkeer bij de kerk (rond 11.45 uur) wordt aan de kerkdeur de zegen gegeven. Ook hierbij worden de klokken geluid. Ook te volgen via Livestream

Belangrijk is nog te vermelden dat er langs de alternatieve route niet wordt gesierd.

Wel wordt gevraagd de vlag uit te hangen. Dit verzoek geldt voor het hele dorp.

Dus vragen we ook in de straten waar de processie niet langs komt tijdens het tweede weekend na Pinksteren de vlag uit te hangen. Om zo toch het bronkgevoel over te brengen.